This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to our policies regarding the use of cookies.

Install the free mobile app Online Radio Box

Get it on Google Play No, thanks
×
Like ? Save it to your favorites
×
Like ? Leave your review!

Radio Meff

Rating: 5.0 Reviews: 4
Радио Мефф е музичка радиостаница во приватна сопственост, лоцирана во градот под Марковите Кули - Прилеп. Емитуваме програма на фреквенција од 98,7 MHz во стерео техника и напреден Радио Дата Систем. Постоиме и успешно работиме од 1993 година. Show more
12 6

On the air Radio Meff

Live Snosti te prativ na voda kerko- Vidanka Georgievska
16:57 ANE DZINGL
16:54 So maki sum se rodila- Vesna Gavrovska
Radio Meff playlist

TOP songs on Radio Meff

ANE 98,7 fm
NAVIGACII
Dvd
Venecija mebel Prilep
Jordan Mitev- Aj sto merak imam babo (ZELEZAR DA BIDAM)
Bolnica Plodnost Bitola
Velat ne nema - Vlatko Miladinovski
golem ROMAN
Tuga si beskrajno Efto Pupinoski(V)
Majka sina prasuva- Spasen Siljanoski

Radio Meff reviews

 • 5
  05.08.2018
  Ke moze da mi go napise nekoj mob. br. Od radio meff?
 • 5
  17.03.2018
  Prekrasni ste alal da vie ve slushame duri STRUGA
 • 5
  14.01.2018
  Пoз. Мaкедoнци сaмo нaпред.
 • 5
  21.01.2017
  naj naj najdobro radio vo Makedonija

Information about the radio

Радио Мефф е посебно интересна радиостаница од причини што емитува исклучиво македонска музика од сите жанрови, но со најсилен акцент на народната музика. Во однос на покриеност со сигнал, совршено ги покриваме териториите на Прилеп, Битола, Крушево, Демир Хисар, Македонски Брод, но нашите радио бранови одлично ја покриваат и територијата на Лерин и околните Лерински села! Но тоа не е границата на Радио Мефф, бидејќи паралелно стримуваме преку неколку различни сервиси на Интернет, со што нашата програма е лесно достапна буквално низ целиот Свет.
Откако постоиме бројот на слушатели е во постојан пораст. Благодарение на „интернет радиото“ посебно интересни сме за слушателите од Канада, Австралија, Америка како и сите европски земји во кои има доста иселеници од Македонија, а кои посебно ги почитуваме.

Radio contacts

Address: ул „Мирче Ацев“ бр 11а 7500 Прилеп Македонија

Phone: +389 48 411 111

Email: radiomef@t.mk

Install the free Online Radio Box application for your smartphone and listen to your favorite radio stations online - wherever you are!