This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to our policies regarding the use of cookies.

Install the free Online Radio Box app for your smartphone and listen to your favorite radio stations online - wherever you are!

×
Like ? Save it to your favorites
×
Like ? Leave your review!
×
×
Stand with Ukraine. Save peace in the world!

Antenna 5

Skopje, 89.2-107 MHz FM
Rating: 5.0 Reviews: 3
1994, го формиравме Антена 5 Радио со идеја Македонија да има совре­мено хит радио со комплетно нов радио израз кое ќе понуди модерна европска програмска концепција. Антена 5 во Македонија го воведе светски најраспространетиот и најуспешниот радио формат (CHR) Contemporary Hit Radio. Водителите на Антена 5 понудија нов, во тоа време модерен стил на најавување, прилагодувајќи го гласот кон ритамот на музиката и воведоа нов стандард кој создава и радио динамика, која е знак за препознатливост на Антена 5. Show more
62 83

Antenna 5 reviews

 • 5
  21.06.2023
  Најдоброто радио! Ве слушам секој ден, ви нема рамни. Секоја чест! Само една мала исправка, на вестите имате грешка, не се вика вестите се преВземени, туку вестите се преземени...
 • 5
  26.02.2021
  👍👍👍
 • 5
  30.06.2018
  ubava muzika

Information about the radio

АНТЕНА 5 од самиот почеток се вклучи во европскиот крем на радио станици кои беа собрани од музичката телевизија MTV ( MTV RADIO NETWORK), и како резултат на тие контакти и работа, стана дел од европската радио индустрија.
Според резултатите од сите истражувања на слушаноста спроведувани во Македонија, веќе шеснаесет години Антена 5 е број 1 Радио по слушаност и рејтинг за целната група од 12-45 години, на национално ниво.
Тимот на Антена 5 и понатаму ќе продолжи да истражува, креира и реализира проекти за публиката, со што Антена 5 ќе добие уште поголема, понова и помодерна димензија.

Radio contacts

Address: Tetovska 35, 1000 Skopje, Macedonia
Phone: +389 2 311 1911
Site:
Facebook: @Antenna5
Twitter: @antenna5

Time in Skopje: 12:01, 12.06.2023

Install the free Online Radio Box application for your smartphone and listen to your favorite radio stations online - wherever you are!