This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to our policies regarding the use of cookies.
×
Like ? Save it to your favorites
×
Like ? Leave your review!
×
×

Radio 5fm

Rating: 0.0 Reviews: 0
Радио 5ФМ постои од 18 Февруари 2001 година, кога доби лиценца за емитување програма на локално ниво. Според форматот, Радио 5ФМ е говорно - музичко радио со претежно забавен општ формат. Според музичката понуда, 5ФМ е Adault Contemporary Hit Radio (ACHR). Предавателниот пункт се наоѓа во месноста Св. Илија, на надморска висина од 555 метри. Радио 5ФМ зрачи на фреквенција од 107,1 MHz, со јачина на предавател од 100W. Дотурот на сигналот од студиото до предавателниот пункт е дигитален. Покрај Велес, сигналот на Радио 5ФМ стигнува и до Свети Николе, Лозово, Градско, Чашка, Богомила и делови од Скопје. Освен терестијално, Радио 5ФМ зрачи и на интернет, во дигитален AAC формат. Во текот на своето работење, Радио 5ФМ стана лидер во медиумскиот простор на Велес. Дневниот рејтинг на слушаност изнесува 25% на територијата на Општина Велес, а одредени сегменти од програмата достигнуваат рејтинг и преку 40%. Радио 5ФМ прерасна во "школо" за радио новинарство и радио водителство.
8 1

On the air Radio 5fm

Live REKLAMA DOMINIK VULKO VELES 2020 NOVA NOVA
05:51 ZITO MARKETI OPSTA (1)
05:51 S.O.5 Fm Mania
Radio 5fm playlist

TOP songs on Radio 5fm

JEAY FM 5S.O.5 — Fm Mania
Mally - Oh My GodOh My God — ...
TINI / MARIA BECERRA - MientemeMaria Becerra — Miénteme
Don't Break The Heart by Tom GrennanTom Grennan — Don't Break the Heart
Marijana i Rosana - PriznavamROSANA I MARIJANA — Priznavam
Magazin - 'Ko me zove (spot)Magazin — 'ko Me Zove
KRATOK NOV
Luces - More Time For LoveLuces — More Time for Love
Banda & Wanda  Hi Fi Hi-Fi — Hi Fi Superstar
1Inxs - Need You TonightINXS — Need You Tonight

Radio 5fm reviews

Radio contacts

Phone: +389 43 231 523
Site:
Email: 5fm@5fm.mk
Facebook: @5fm.mk

Time in Veles: 11:52, 12.08.2021

Install the free Online Radio Box application for your smartphone and listen to your favorite radio stations online - wherever you are!